ORB

אתם תאהבו אותי על הגילוי הזה.

לאחרונה המחשב שלי קצת קרס, ובמסגרת הקריסה ה-Windows Media Player המובנה ב-XP הפסיק לתמוך ברשימות נגינה של ה-MP3 שלי. כל ניסיונות התיקון העלו חרס. ובלי מוזיקה, כידוע, אין חיים.

בצר לי פניתי ל-Winamp הותיק, שאני לא מת עליו כי הממשק שלו עמוס מדי על שטח קטן מדי. כאילו היתה שם תחרות של דחיסת פיצ'רים על ראש סיכה.
בכל מקרה, תוך כדי התקנה הוא הציע לי התקנה של משהו שנקרא Winamp Remote, שמבטיח לי אפשרות לשדר את אוסף המוזיקה שלי אל הרשת. ומכיוון שאני אוהב ללכת ישר למקור, ראיתי בתחתית הדף שמדובר למעשה במיתוג של השירות של ORB Networks.

מה הרעיון, בכמה מילים: השירות, החינמי, בטח חינמי, מאפשר לכם לגשת לקבצים במחשב שלכם (מוסיקה, סרטים, שידורים ב-Streaming, תמונות, מסמכים, מה שתרצו) ולנגן/לשדר אותם מכל התקן שמתחבר לאינטרנט ויש בו דפדפן (מחשב רגיל, מחשב נייד עם חיבור קווי או אלחוטי, Media Centers) או אפילו התקנים יותר מיוחדים כמו קונסולות משחק (Xbox, wii, playstation) וטלפונים/התקנים ניידים (נוקיה, SmartPhones, Windows Mobile 5, טלפונים התומכים ב-3GP (כנראה רק דור שלישי)).
למשל, לא כפרסומת, אני לא מקבל מסלקום כסף, חבילת גלישה מהטלפונים הניידים, ללא הגבלת נפח, כמו שסלקום הציעה לאחרונה – יכולה להיות מאוד אטרקטיבית בכדי להנות משירות כזה.

תחשבו על זה – במקום לסחוב איתכם לכל מקום את הקבצים שלכם ולדאוג לנפח שנשאר, לסנכרון מתמיד ושאר ניגו'סים – אתם צריכים נפח מינימלי וחיבור לרשת – והנה אתם נהנים מכל מה שיש לכם במחשב בבית.
תחשבו מה יהיה כשיהיה לנו חיבור אלחוטי יותר מ-WiFi, עם פס יותר רחב וארוך טווח, כמו WiMax… אההמממ.

אני ניסיתי רק את נושא המוזיקה, וזה עובד ממש טוב. ניתן להקים Play Lists ולשתף אותן לכל העולם (לא מומלץ מהרבה סיבות, שהעיקרית בהן היא שאיבת כל רוחב פס ה-Upload שלכם) או לחברים שלכם שגם הצטרפו לשירות (רק מצד הלקוח, מבלי להתקין תוכנת שרת אצלם במחשב). את רשימת ההשמעה ניתן לשמוע ב-Stream או להוריד את הקבצים אליכם (כולל אפשרות לארוז אותם ב-ZIP יחיד ליתר נוחות והורדה מהירה יותר, מה שלא כ"כ רלוונטי בקבצי מולטימדיה).
ה-Stream גם תומך ב-Shuffle (ערבוב רנדומלי של סדר השירים) אם נגן המדיה שלכם תומך בכך. אין לכם נגן מדיה מותקן בהתקן ההשמעה?- אין בעיה, יש נגן פלאש מובנה שישמיע לכם את המוזיקה דרך הדפדפן (אם כי הוא פשוט למדי וללא Shuffle).
התמיכה בעברית מאוד טובה, כולל הצגת שמות השירים וחיפוש.

הממשק מאוד עשיר, אולי יותר מדי. לא מצועצע ולא APPLEי, אבל מאפשר התאמה אישית גמישה, כולל גרירה והשלכה של אובייקטים.

המגבלות האמיתיות של השירות הן חיבור לרשת (שזה הולך ומשתפר) ורוחב ה-Upload של המחשבים שלנו בבית, זו הבעיה האמיתית, כי כל מי שעושה Download או Stream מהמחשב שלכם – משתמש למעשה ברוחב ה-Upload שלכם, שכידוע, הוא לא משהו בישראל, וזה בהחלט יכול להפריע לתפקוד של המחשב שלכם.

רשימת התקנים נתמכים בצד ה-Client.

דרישות מערכת כלליות בצד המשדר (המחשב שלכם, שהוא ה-Server למעשה).

פירוט אקסטרות שהמערכת מאפשרת.

הדרכות לגיימרים על פי סוג קונסולת המשחק.

הדרכה להתקנת חיבור למצלמת רשת.

תוכנה ודרישות מערכת להתקנה על טלפונים ניידים של Nokia

.

אז איך העסק עובד?- הנה אתן לכם מדריך קצר להבנת העסק (אני עוד לומד את העסק, אז תקחו אותי בערבון מוגבל):

1. תורידו למחשב שלכם את תוכנת השרת ותתקינו אותה.

2. במסך הקוניפוגרציה של התוכנה:
א. בלשונית ה-Media: מאוד כדאי לעבור ולמחוק את הנתיבים למחשב שלכם שמופיעים שם כברירת מחדל, שלא תשתפו משהו שאתם לא רוצים שאחרים יראו. תכניסו רק נתיבים שאתם רוצים.

ב. בלשונית ה-Advanced:
– המינימום זה לאפשר את Start orb when windows starts בכדי להבטיח זמינות גבוהה (ותרו על זה אם אתם מודאגים מנושאי אבטחת מידע ורוצים להפעיל את זה ידנית רק על פי דרישה).
– האפשרות Run orb when I am not logged in מסוכנת כי היא דורשת מכן את שם המשתמש והסיסמא שלכם למחשב, בכדי שתוכל לרוץ במחשב כ-SERVICE שאינו תלוי במשתמש זה או אחר. אני ממליץ שלא להשתמש בתכונה זו, כי אני לא יודע באיזה רמה הם מאבטחים את השם והסיסמא.
– האפשרות Enable File Browser מסוכנת גם היא כי היא מאפשרת לכם, בממשק ה-WEB לעבוד עם כל מערכת הקבצים במחשב שלכם שלכם, כולל הרשתית והתקני אחסון שונים (כגון Disk on key או טלפונים ניידים וכדומה), כולל הורדה והעלאה של קבצים. יכול להיות יעיל, אבל מאוד מסוכן מבחינת אבטחת מידע.

ג. לשונית Users מאפשרת לכם להגדיר מספר משתמשי ORB על אותו מחשב. לא ניסית לראות איך זה עובד.

3. כנסו לממשק צד הלקוח, באתר החברה – https://mycast.orb.com
(זיכרו בעת הרישום שלכם למערכת שכתובת הדואל שתיתנו היא המזהה העיקרי שלכם, וכך גם של החברים שלכם שירשמו למערכת – השיתוף מתבצע על פי כתובת הדואל).
בתחילה תראו ממשק הניתן להתאמה אישית, מעין קוביות תוכן שמאפשרות לכם להקים מעין "פורטל" אישי, אבל לא זה העניין.
חשובים שני דברים: קישור Settings מצד ימין למעלה, שקובע הגדרות כלליות (שימו לב לתפריט הנגלל בתוכו המאפשרת הגדרת רכיבים שונים של המערכת) והדבר השני הוא תפריט Open Application מצד שמאל למעלה (File Browser מופיע כאן רק לצורך הדגמת המיקום שלו בצד הלקוח).

אנו נתרכז בנושא ה-Audio בלבד:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *